2019. ápr 08.

Hogyan kell lovat venni (1.)....?

írta: Panyi György
Hogyan kell lovat venni (1.)....?

      Nos hát, ez ugyan a világ egyik legegyszerűbb dolga (a másik legegyszerűbb, lovat eladni), de azért leírom neked, hátha segítségedre lehetek.

Mindenekelőtt menjél fel az internetre, mivel ott lehet a legbiztonságosabban lovat venni úgy, hogy előtte meg sem nézed. Csak beírod a paramétereket, hogy mondjuk egy olympiai lovat szeretnél venni a Jan Tops istállójából, lehetőleg 500 000 és 1 000 000 forint között. A kereső rögtön kidob húsz találatot. A nagyon drágákat (ami 1 000 000 fölött van) rögtön lehúzhatod, az szinte biztos átverés. Húszból fogsz találni kettőt, akik reális áron kínálnak a Tops istállóból származó lovat, körülbelül 150 és 300 ezer forint között. Nem kell aggódni, a 300-ból még lehet alkudni, csak azért ennyi az ára, hogy komolyan vegyék az eladót. Azon se aggodalmaskodjál, hogy még a szállítási díj is többe kerül Hollandiából mint a ló ára, mivel ez azért nem mutatkozik meg a ló árában, mert "összevártak" egy egész kamionnyi lovat, és a tied már pont "ingyé vót". Az sem elhanyagolható szempont, meglegyen benned a kellő bizalom az ismeretlen eladó iránt, aki általában olasz, és az esetek többségében Máriónak, Rómeónak, Dzsokinak, Marlonbrandónak, Szánsájnnak, Benettnek, Keomának hívják őket. Ez egy aranyszabály, ha nincs bizalom, nincs üzlet....! Ezt jól jegyezd meg, lehet, hogy életed nagy üzletéről maradsz le...! Azt is tudni kell, hogy Keomáék jót akarnak neked, szeretnék ha neked is lehetne egy olyan jó lovad mint annak a híres Steve Gerdának (aki nyerte aztat a kupát ott izébe), de segíteni csak annak lehet aki hagyja, aki folyton okoskodik, annak sose lesz jó lova, és sose nem "tuggya" megmutatni, hogy ő is van olyan jó lovas mint ez a Steve Gerda. Az se tévesszen meg, hogy nem annyira drága a ló, hiszen az olaszok mind jóban vannak a Jan Toppssal, csak nem akkor mennek lovat venni mint a sok okos, hanem utána, amikor már minden elcsendesedik. Ez úgy zajlik, hogy a Jan (ők csak így hívják, mert jóba vannak vele), amikor már mindenki elment visszalopakodik az istállóba, kinyitja hátsó ajtót, ahol már ott várakozik a Bennett, a Dzsoki meg a Szánsájn, összeölelkeznek, aztán odaadja nekik az istálló legjobb lovát 130 ezerért ( amit ők némi árréssel 150 ezerért kínálnak, de az vesse rájuk az első követ, aki még életében nem nyerészkedett), amit ők szépen hazavisznek, és ha elég ügyes vagy és te leszel az első lovas szakember aki jelentkezik a hirdetésre, akkor rövidesen olympiai bajnok lehetsz, de természetesen csak akkor, ha elég szorgalmas vagy, kitartó, és szereted a kihívásokat, amit már azzal is bizonyítasz, hogy online veszel lovat....! 

Nos, remélem nagy segítségedre voltam, ha még lenne kérdésed nyugodtan írjál, remélem megbízol bennem annak ellenére, hogy nem Marlonbrandó a keresztnevem....hihihihi....!

Szólj hozzá