2019. feb 27.

Kedves Lovasok...! Segítséget szeretnék kérni tőletek....!!!

írta: Panyi György
Kedves Lovasok...! Segítséget szeretnék kérni tőletek....!!!

       Mint tudjátok, a párbaj hozományaként elindítottuk egy alapítvány létrehozását, ami pillanatnyilag még zajlik, s tapasztalatlanságunk okán lassan halad, de azért alakul. Az alapítvány elsődleges célja, bajba jutott lovasok karitatív segítése. Ezt a célt később több mással is kiegészítettük, amelyek a magyar lovasélet, lovaskultúra segítését kell szolgálja. A karitatív cél azonban megmaradt elsőnek, s ahogyan azt terveztük, már fel is vettük a kapcsolatot két sérült lovas képviselőjével, akiket segíteni szándékozunk. Az egyik támogatottunk Tászler Melinda szabadidomító, akit hét hónapja ért baleset munka közben, és bár már sokkal jobban van, a teljes rehabilitációja még feltehetően időigényes lesz. A másik támogatottunk Pető Sándor zsoké és idomár, aki 2018 szeptember 18-án a Dunakeszi lóverseny pályán Alagon, gyors munkában felbukott egy csikóval, és szenvedett súlyos balesetet. Mentő helikopter szállította a honvéd kórházba ahol 7,5 órás műtétel próbálták összerakni a gerincét. 2 platinarúddal megtámasztották és 10 csavarral rögzítették. A honvéd kórház után átkerült az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe ahol jelenleg is kezelik. Sajnos közben volt egy kis kitérője a Péterfy Sándor utcai kórházba ahol a veséjét műtötték meg ami valószínűleg a baleset miatt sérült és az intenzív osztályon kötött ki. Nagyon nehéz időszak volt ez rajta kívül a családnak is, mert nem sokon múlt az élete. Visszaszállítása után folytatódott a rehabilitációja, de még vár rá egy újabb vese műtét. Jelenleg kerekes székbe került, de nagyon reménykedünk, hogy egyszer ismét talpra fog állni. Ebben a kórház is sokat segít sokféle segédeszközzel próbálnak az állapotán javítani. A felesége Szilvi jelenleg napi 6 órában dolgozik és mellette minden nap megy ki Budakeszire a kórházba. Három gyermekük van  15, 11 és a kicsi nemsokára 4 éves lesz. Pillanatnyilag Szilvi egyedül kénytelen megbirkózni minden feladattal, és  sajnos a gyerekekre sokkal kevesebb idő jut mint szeretné. Mint írja, "a testi bajokon kívül Sanyi lelke sokkal jobban sérült, nagyon nehéz neki a történeteket feldolgozni. Egy örök mozgó aktív ember, hirtelen kerekes székbe került. Azt gondolja hogy már nem tud mindent majd megcsinálni. Alagra sem tudtam még kivinni a lovakhoz, pedig szerintem jót tenne a lelkének de ő fél tőle."

Pető Sándorról röviden:
3 évesen már eldöntötte a lóverseny pályán hogy lovas lesz. Élt az álmaink és Tatán elvégezte a lótenyésztő sulit.  10 éves kora óta lovagol. 1987-ban lovagolt először a galoppon. 141 versenyt nyert itthon, de lovagolt Svédországban Dániában Norvégiában, Ausztriában, Jugoszláviában és a Szlovákoknál is. Utolsó nyerése 2007 május 6.án volt idomár-lovasként a fia Pető Dávid lovával  Kleiner Adlerral. 2007 óta idomár. 2012-ben szállt utoljára nyeregbe versenyen, de munkában minden nap lovagolt.
Tászler Melindát szélesebb körben ismeri a magyar lovastársadalom, Pető Sándor ismertsége leszűkült a galoppra, a lóversenyt ismerők körére. Mindkettejük esetében elköteleztük magunkat, vagyis az "Éles bevetés" alapítvány elkötelezte magát, hogy amint a jogi procedúra befejeződik, és az alapítvány működőképes lesz, folyósítunk mindkettejüknek havi 100 000 forintot, egy éven keresztül. Azonban ez még eltarthat egy két hónapig, rossz esetben esetleg tovább is. Az élet azonban nem áll meg, ezért megkérdeztük őket, hogy addig is tudunk e valamiben segíteni. Melindáék azt válaszolták, hogy ők kihúzzák addig amíg folyósítani tudunk, azonban Szilvi a három gyerekkel már most is rászorulna a segítségre, ellenére annak, hogy a barátok most is nagyon sokat segítenek nekik. 
Nos tehát ebben szeretném a segítségeteket kérni..! Nem magamnak, hanem a Pető Sanyinak szeretnék addig is amíg az alapítvány működőképes lesz, egy kis pénzt gyűjteni, hogy ezt az időszakot átvészeljék...! Én még élénken emlékszem, hogy bár az én medencetörésem súlyosságban a közelébe sem jön egyikük sérülésének sem, ám az a négy hónapnyi kereset kiesés is elegendő volt ahhoz, hogy majd mindent elveszítsek, amit addig felépítettem. A TB konkrétan csak a második hónap után fizetett, akkor is csak annyit, hogy koporsót azt még nem lehetett volna belőle venni, de ha a négyhavit összespóroltam volna, akkor már futotta volna egy pisztolyra, meg egy golyóra belőle. Azt kérem tőletek, segítsetek áthidalni ezt a pár hónapot, amíg az alapítvány működőképes lesz és be tudja tölteni a feladatát. Nem az összeg számít hanem a szándék, közülünk senki sem tudhatja, mikor szorulhat rá a segítségre, hiszen nap mint nap ki vagyunk téve a veszélynek, elég egy kis figyelmetlenség, és máris megtörténik a baj. Nyilván promóciós oldalról jobban nézett volna ki, ha az alapítvány tud rögtön segíteni, de megelégszünk azzal is, ha közvetetten segíteni tudunk....! Aki segíteni akar, a következő számlaszámra tud utalni :
IBAN : 
HU56 1177 3140 0603 4607 0000 0000
Ez a számla Pető Sándor néven van az OTP Banknál. Cím (amennyiben be kell írni, tudniillik IBAN számlánál mindig be kell) 1161 Budapest, Pálya utca, 120. A megjegyzéshez írjátok oda, Pető Sándor idomár, és családjának megsegítésére...! 
Kérlek benneteket, osszátok meg minél többen...!
 
Szólj hozzá