2018. máj 21.

A hiúság vására (3.) - Hargitai Jani archívumából

írta: Panyi György
A hiúság vására (3.) - Hargitai Jani archívumából

26.jpgFűnök....!....Nem-e lehetne-e, hogy legközelebb egy kicsit  közelebb "pupolnánk" az elejihez....?....Csak azé' mondom me' vót má' rá példa, hogy úgy átértünk.....!...Amúgy meg nem stílus verseny ez, ...'sszon má' oda ha nem figyelek.....!

27.jpgNem győzöm hangsúlyozni, hogy nem kell félni az újtól, mindig és megállás nélkül próbálkozni kell, és nem megijedni attól, hogy a nagy többség nem ért egyet azzal amit csinálsz.....!....Caprillit is mindenki hülyének nézte, és tessék, mégis megcsinálta....! Lehet hogy éppen te leszel az új Caprilli, a lovassport új megreformálója....! Az mindenesetre látszik a képen, hogy nem a hagyományos módon közelítette meg a problémát (akadályt)....hihihi.....

28.jpg- "A picsába főnök, a'szittem meredek.....!"......."Nem bzdmg, ez egy oxer....!"......"Volt.....!"

29.jpg"Na....?...Mos' má' maga is lássa fűnök ott lent aztat a nemtommit....?" ( "Nemtomminek" nevezzük a lovaglás bármely területén fellelhető olyan anomáliát, ami az addig rettenthetetlen bátorságról tanúbizonyságot tevő lónak a bátorságát az inába szállítja.) A képen jól látható, hogy ló bátorsága a hátsó inaiba szállt, ami a ló súlypontját hirtelen a seggébe tolta, miáltal az akadály leküzdésének a lehetősége nullára csökkent. Tudományos oldalról nézve viszont az a pozitív helyzet állt elő, hogy a világon először vált lehetővé, hogy a lovas maga is szemügyre vegye a "nemtommit", ámbár kétkededő tekintete elárulja, hogy nem járt sikerrel, így a "nemtommit" továbbra is csupán a lovak képesek meglátni. Fizikai számítások szerint a "nemtommi" gyorsasága meghaladja a fény sebességét, ám valamilyen módon a lovak mégis érzékelni képesek. A továbbiakban azt tűztük ki célul, hogy állami és EU-s pályázatok segítségével fényt derítsünk erre a több évezredes titokra....!

30.jpg"Igazgató leszel vagy katona, aludj el szépen kis Balázs!".....Ja, nem...!...Nem Balázs, de igazgató valahol egy távoli galaxisban....!...Ja, nem távoli galaxisban...!...Mindenesetre itt a képen az látszik, hogy némi hiba csúszott az erőforrások kihasználhatóságának értékelésébe, miáltal az akadály bruttó magasságát nem sikerült még nettó szinten sem értékesíteni a piacon, ennélfogva az akadály ár érték aránya rövidesen jelentős csökkenésnek lesz kitéve....! A következő akadály talán még "sortolással" menthető...!

31.jpg"Nem.....! Amíg a "rohadt dögöt" vissza nem vonod, és bocsánatot nem kérsz, egy tapodtat sem vagyok hajlandó előrébb menni....!...Ja, és a te k....va anyádat....! "

32.jpg"Nem tom fűnök maga hogy van vele, de nekem ez a népművészet nem gyött be.....!....Tessék csak előrébb gyönni egy kicsit, oszt mingyán maga is meglássa....!"

33.jpgA képen jól látszik az elengedettség, mer' ugye ha a szája habzik akkó tarkóba' elengedett, meg aztán a farka is lobog....! A hátát nagyon jól használja, ugyan még nem tudjuk mire. Az is látszik, hogy teljes figyelmével a lovasra összpontosít (púre national horsemanship). Ezt csak az tudja értékelni, aki tudja, milyen nehéz elérni egy lónál, hogy a teljes figyelmét a lovasra fordítsa. Ennek látjuk itt egy szép példáját, bár itt azt is meg kell jegyeznünk, hogy előfordulnak kivételek, amikor hasznosabb ha a ló nem a lovasra koncentrál. Ilyen kivételnek tekintjük például az akadályt a díjugratásban és a militariban. 

34.jpg"Ne aggódj, gyerekkoromban voltizsáltam....! .....Aha, tényleg milyen ügyes vagy, mesélj még egy kicsit....!"

 

35.jpg"Régen  hittem neked....!....De azóta párszor megszopattál....!...Rájöttem, te azt hitted ez egy szerencsejáték, és vakon voltál mint a fájerban....! Na, innentől már nyitva tartom a szemem,  most már én szopatlak téged.....hihihi.....!

36.jpg"Na, te is egy fasza bróker vagy vazze...! Akkor shortolsz amikor longolni kéne....! Hiába ugattam, bocsánat nyerítettemm, hogy indulj már el mert messze lesz, te csak shortoltál, húzogattál, aztán tessék, most a rudak árai mindjárt bezuhannak, nyakunkon a krakk, elég lesz kimászni belőle .....!"

37.jpgAhh fűnök, mos' jutott eszembe....! Esetleg tunna felhozni nekem egy elfogadható indokot, hogy mé' az én hátamon kell a maga karrierjét  építgetni....? Tuggya, a karrier az olyan mint ez a kőfal itten, ha valami nem stimmel, mingyá beszopódik, oszt utána lehet újra építgetni....!

38.jpg"Hallom nem volt időd megnézni a pályát, mert reggel hétig bulizni kellett...! Na mindegy, én segítek.....! Ez a hatos oxer közelről, aztán jól nézd ám meg....!

39.jpg"Nem kell aggódni, minden terv szerint halad...!...A "Favágó Kft." tervei szerint....hihihi.....!"

Szólj hozzá