2013. már 25.

Kolesz

írta: Panyi György
Kolesz

Középiskolában koleszos voltam, s aki már próbálta az tudja, hogy néha önkéntelenül is mulatságos helyzetek alakulnak ki, hát még ha elég "hülye" emberek vannak a fent említett intézményben összezárva. Nos én is ezen áldott hülyék közé tartoztam, így gyakran voltak komoly igénybevételnek kitéve a nevetöizmaim. 
Volt közöttünk egy Köteles nevü srác, aki a legnagyobb, és legerösebb volt az osztályban, ezért senki sem piszkálta, legalábbis ha nem hiányzott neki egy nagy pofon. Azonban volt egy földije, a Papp Jani, akivel egy faluból jöttek, és többet engedhetett meg magának mint bárki más. Kiváltságos helyzetét rendszerint ki is használta. Odajött hozzám, oldalbabökött és cinkosan rám kacsintott.
- Figyelj ! Most felidegesítem a Kötelest!
Ez nem volt egyszerü müvelet, mert a Köteles egyébként elég béketürö ember volt, és egyébként is tudta, mire megy ki a játék. A Papp elöször csak szimplán lehülyézte valamiért. Miután ezzel soha nem ért célt, következett a hülyebunkózás, aztán a hülyebunkóparasztozás, ezt követte a hülyebunkótaplóparasztozás, majd az analfabétahülyebunkóvadtaplóparasztozás . Mire idáig elért már eléggé felhergelte magát, s ahelyett, hogy a Köteles lett volna ideges, a Papp kezdett el tombolni. Az "í"-re a pontot általában mindig a büdösbunkótirpákhülyetaplóparaszttal tette fel, mert ebben a pillanatban gondolta úgy a Köteles, hogy már zavarja mondjuk a tv nézésben, vagy bármi másban, és ekkor kapta Papp a pofont, a kedélyek lecsillapítása végett. Néha, ha ennek ellenére sem csillapodott, akkor berakta fejjel lefelé a szekrénybe, rázárta az ajtót, s csak akkor endedte ki, ha már elvégezte szép komótosan a dolgát. Egy óránál elöbb sosem végzett, ezért amikor kiengedte a földijét, az egyszerüen kiesett a szekrényböl, mert teljesen lemerevedett. No de ez nem tántorította el attól, hogy a következö alkalommal is megísmételje a produkciót. 
Abban az idöben még nem volt minden szobához fürdöszoba, ezért mindenkinek a folyosó végén található fürdöhelységben kellett tisztálkodnia. Papp éppen befejezte a müveletet, illetve az utolsó simításokat végezte, törölközött. Eközben látja ám, hogy a Köteles elmélyült nyugalommal olvas valamit, tudomást sem véve a külvilágról. Ezt az általa kíhívó, pökhendinek vélt nyugalmat ki nem álhatta, ezért miközben éppen a seggét törölgette, elkezdte felidegesíteni földijét. Na, nem untatnálak a részletekkel amit már korábban leírtam, szóval amikor a "tirpák" részhez ért, a Köteles ahogy szokta megpofozta, elvette a törölközöjét, és meztelenül kilökte a folyosóra, a körlet ajtaját pedig belülröl bezárta. Nem volt gond, lányok nem voltak, ezért Papó (ez volt a beceneve) dícsöséges Nagy Sándor pózában egyik kezét csípöre téve, anyaszült meztelenül, mindenféle trágárságot kiabálva követelte, hogy nyissák ki az ajtót. Köteles természetesen rá se bagózott, és már minden körlet ajtajában csomóban álltak a vigyorgó fejek, csak éppen az az ajtó maradt zárva, ahol a ruhája volt található. A koleszban rendszerint egy ügyeletes tanár volt szolgálatban, s mindenki megfeledkezett róla, hogy e jeles napon éppen a Deli tanárnö adott ügyeletet, akit a nagy hangzavar arra inspirált, hogy utána nézzen az okának. Amint kikukkantott a folyosó másik végében található szobájából, bizarr jelenet tárult a szeme elé, amint Papó egyszál f...ban, veri az ajtót, élete legnagyobb verését beígérve valami büdöstetvestirpákparasztnak, amennyiben egy percen belül ki nem nyitja az ajtót. A tanárnö átkiabált a folyosó túlsó végére.
- Mi történt János, valami gond van ?!
Papót mintha a villám ütötte volna meg, úgy ugrott be az ajtó mélyedésébe, miközben félig suttogós kiabálással sürgette az addig leparasztozott cimboráját, hogy engedje már be mert jön a Deli tanárnö.
- Kit érdekel ! - hangzott belülröl a rezignált válasz. Eközben a tanárnö elindult, hogy utánajárjon János problémájának, s újfent elhangzott az öszinte érdeklödéssel feltett kérdés.
- János, valami problémád van ?! Jánosunk annyira behúzódott az ajtórésbe, hogy épp csak a segge vége villogott ki, s miközben a Köteleshez intézett fenyegetéseket megismételte, a tanárnönek is próbált megnyugtató választ adni.
- Semmi baj nincs, menjen csak vissza nyugodtan ! A tanárnö tudta, ha egy diák azt mondja, hogy ne menjen oda, akkor az azt jelenti, hogy okvetlenül körbe kell néznie a helyszínen, mert ott biztosan valami disznóság zajlik. Azt már az elsö pillanatban levette, hogy a Jánost kizárták, de a részletekkel nem volt tisztában, úgyhogy elindult rendet csinálni. Papó ezt látva pánikba esett, s úgy kiabált ki az ajtórésböl a tanárnönek, hogy :
- Ne merjen közelebb jönni, nincs itten semmiféle probléma,.... nem érti, hogy ne jöjjön közelebb a kurva életbe, hiába pofázok,... Köteleeees , a k....a anyádat engedj már beeee...!
Na ekkor vette észre a Deli tanárnö, hogy a Jánoson nincsen egy deka ruha se, s méltóságának utolsó foszlányai éppen az ö érkezésével rebbentek tova. De ekkorra már mindenki dölt a röhögéstöl...

Szólj hozzá

vidámság humoros nevetés humoros történetek a nevetés gyógyít