2018. máj 01.

A saját cerkáddal azt csinálsz amit akarsz......!

írta: Panyi György
A saját cerkáddal azt csinálsz amit akarsz......!

.........De....! ....Először is, azt mindenkinek mindenképpen tudni kell aki lóval foglalkozik, - lóról, vagy földről, vagy akárhonnan - ,hogy felelős a ló jólétéért, egészségéért, testi épségéért, és persze ehhez tudnia kell felmérni a veszély lehetőségét....! Mondok egy egyszerű példát. Az ősszel a hobbilovasok csináltak egy nagyon egyszerű akadálypályát, és Mikuláskor játékosan végigmentek rajta. Ne gondolj nagy dolgokra, a legnehezebb akadály egy raklapokból készített lépcső (két fokú) volt, meg egy pallóhinta egy méter széles. Nos, akiről szó lesz, ezen a pályán lépésben sem tudott végigmenni, mert a ló a közelébe sem ment az akadálynak. Eltelt fél év, és mostanra kitalálta, hogy olyan hackamoret fog használni, aminek nincs szára, vagyis majdnem olyan mint egy kötőfék. Eddig nem is történt semmi, de azért szívesen szájba vágnám, hogy "ébredj már fel ember, mert ha nem tudod kint terepen ezzel a szarral megfogni, és leesel.....akkor ez is történhet :

....de így is folytatódhat...:11-973_start_11-973-2.jpg.....a ló rögtön elpusztult, a sofőr súlyosan életveszélyesen, a mellette ülő ember könnyebb sérüléseket szenvedett...

bild_04.jpg......és így is. Itt is a sofőr súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, a ló rögtön elpusztult. 

unfall_pferd_ansbach-600x400_masolat.jpgItt a lovas - egy fiatal lány - súlyos életveszélyes sérüléseket, a ló pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy ott helyben el kellett altatni.

unfall_mallorca.jpg...Ennél a balesetnél a ló átszaladt az úton, egyenesen a képen látható terepjáró elé. A gerince és a lába eltört, a helyszínen el kellett altatni.

...és végül de nem utolsó sorban egy videó.....

...itt három ló ütközött az autópályán egy autóval, mindhárom ló helyben elpusztult, és a sofőr is életét vesztette...!

Tehát, amíg csupán a saját cerkáddal játszol, az a te dolgod...! De ha már a ló, lovak testi épsége, egészsége kerül(het) veszélybe, akkor már NEM TEHETSZ AZT AMIT AKARSZ....! Nem beszélve a vétlen emberek sérüléseiről, esetleg haláláról. Ki van azzal kisegítve, hogy te leülöd azt a néhány évet, ha a cselekedeted nyomán gyerekek veszítik el a szüleiket, vagy családtagjaikat.....? Azoknak ki néz a szemébe....? Azoknak majd azt mondod, hogy -"Hát bocsika, tévedtem...! Mindenkivel előfordul néha...!" - Persze, igazad van, mindenkivel előfordul, de a hülyékkel nagyságrendekkel többször.....!

Ja, és bocs ha kicsit sokkoltalak....!

 

 

 

Szólj hozzá