2017. máj 28.

"A hevedert nem kell meghúzni....!"

írta: Panyi György
"A hevedert nem kell meghúzni....!"

     Ez a legújabb természetes elv, legalábbis nekem azt mondták. Mert ha a megfelelő nyerget teszi az ember a lóra, akkor az úgy,....de annyira passzol,, hogy "asziszed"  bszrsz....!! Nem hiszed el, de még heveder se kéne, csak "azé" raktyuk föl, mer vizuálissan mégiscsak tisztelgyük a hagyományokat, amiket mán a tudomány ugye meghaladott. Én azért mondtam nekik, ha nem bánják én meghúznám ezután is, mert kicsit maradi vagyok, szégyen ide, szégyen oda....!

Eltelik pár hét....

Csaj kilovagol terepre vezetéklóval, ló megijed valami szrtól, elugrik jobbra, vezetékló elugrik balra, és rántja magával a "tudományt", nyereggel valami hiba történhetett, mert megszűnt a tapadás, és a továbbiakban úgy tűnt, nem attól kell beszarni mert tapad a nyereg, hanem mert  a tudományra rácáfolva megszűnt a vákuum erejű tapadás a ló és a nyereg között. Lovas, nevetve(?) jobbra el, a vezetéklóval ami egy darabig húzza magával a vezetékszáron, ám a dolgok szerencsétlen együttállása folytán, hő keletkezik a kötél és a delikvens tenyere között (ezt más körülmények között "csí"-nek is nevezik, és gyógyítanak vele), és a szabályozatlan energiaráhatás következtében néhány réteg bőr elfüstöl, pont úgy mint a vezetékló a kötéllel együtt. A hátasló követi társát a hasa alatt kaszkadőrködő nyereggel, és valamivel később ( Ez egy olyan időintervallum, aminek bármilyen jelentést lehet adni, az egy perctől a néhány óráig, és esetünkben utóbbira esett a választás.) összefogdossuk a lovakat, és elmondjuk a tudománypártoló hölgynek, hogy ha most felszaladtak volna az autópályára a forgalommal szemben ahol apuci éppen közlekedik, akkor ebben az esetben gyorsan fel kell hívni apucit, hogy mielőtt beugranának a szélvédőn még integessen nekik, mert később már meglehetősen kevés esélye lesz az integetésre törött kézzel, lábbal, meg gerinccel.....

Megint eltelik néhány hét....

120 kilós nő megy lovat kipróbálni, mondják neki, először üljön fel futószáron. Fel is ül, ám közben, nem tudni miért a nyereg elindul oldalra, ezért a nő megsietteti a dolgot, és "beleveti" magát a nyeregbe, ami egészen addig úgy tapadt, hogy többen is beszrtak, többek között a ló is, bár néhányan állították, hogy az már csak akkor amikor a nő "puhán" belehuppant a nyeregbe. Ekkor a nő,  - bár erre nem fizetett be - átesett élete első űrhajós tesztjén, amit mindjárt a félelmetes "centrifugával" kezdett, amiről tudjuk, hogy  ott még Farkas Bertalan is majdnem eszméletét vesztette. Hősünk egy darabig kitartóan kapaszkodott a szárba, majd szabályszerű visszaszámlálást követően, zérónál  elstartolt, és Föld körüli pályára állt. Később lemostuk a fedeles palánkjáról...!

Szóval, haladjál a korral, figyelj mit mond a tudomány, mert amint látod, akár még űrhajós is válhatik belőled....!

 

Szólj hozzá