2017. már 25.

Ha én "lovasnemzet" volnék,.....

írta: Panyi György
Ha én "lovasnemzet" volnék,.....

......mindenhez értenék....! Senkit sem kérdeznék, hiszen úgyis mindent tudnék.....! Ha pedig mindent tudnék, nagyokat álmodnék, mert akinek nincsenek elérhetetlen álmai, az az elérhetőt sem érheti el.....! Kötelességemnek érezném mindent megtenni azért, hogy "ismét", - ahogy korábban ezer évig - (ezt mondja a "lovasnemzet legendája", mely szájról szájra terjed, de eddig még soha senkinek sem volt "érkezése" lejegyezni), a világ első és legnagyobb "lovasnemzete" lehessek ismét, hogy legalább úgy dagadhasson a "nemzeti" mellkasunk, mint a hollandok vitorlái. Gondoskodnék róla, hogy mindenki megismerje, az "elhallgatott lovasnemzet legendáját", amiből az is kiderülne, hogy valójában már több ezer éves a lovas történelmünk, mert ez az ügyes kis Kikkuli gyerek (Krisztus előtt 2500 évvel, ő írta le az első ismert edzésmódszereket, tartástechnológiát, és lótenyésztési alapelveket. Többek között kocsilovaknak tanították az ugrásváltást úgy, hogy azt mindkét ló azonos időben hajtsa végre...Kár is többet mondani, ennyiből is látszik, hogy magyar volt...!)) is szögről végről magyar volt, így az is kiderülhetne, hogy mégiscsak van írásos emlékünk a lovastudományok terén, ráadásul a világon elsőként mi, vagyis hát ez a Kikkuli gyerek vetette papírra, helyesebben véste agyagtáblákra. Így aztán kétség sem férhetne hozzá, hogy jogosan vagyok én a világ első és egyetlen lovasnemzete. Erre azért is szükség van mert vannak akadékoskodó seggfejek, akik minden lépésemnek gátat vetnének, amit a fejlődés útján teszek. 

Ha én lovasnemzet lennék, mindig meg akarnék újulni. A vén szarosoknak adnék egy plecsnit, és mondanám nekik, hogy most már nyugodtan nyugdíjba mehettek, mert itt vagyunk mi ifjak akik mindent ettől a Kikkuli gyerektől tanultunk, és majd mi tudjuk hogyan kell a világ élvonalába röpíteni magunkat. Az öregek meg élvezzék a megbecsült nyugdíjas éveiket, és bármikor eljöhetnek az európai lovasstadionokba versenyt nézni. Csak az olyan elmaradott purutya országok vannak rászorulva az öregek tanácsaira, mint az "okos" Svábok, a kakastenyésztő franciák, a síbuzi svájciak, a halvérű angolok, a csónakos hollandok, nem is beszélve a vörhenyes írekről. Azt is leszarnám, hogy ki mit mond, mert ha mindenkinek a véleményét meghallgatod, nem tudsz egyről a kettőre jutni. Látod, ott van rossz példának az egész hanyatló Nyugat....! Ez a töketlen Svájc is hol lovasnemzet már...?! Mindig azzal jönnek, hogy ők már voltak vagy négyszer Európa bajnokok, meg van olympiai bajnokuk is.....hihihi....nevetséges...! Ennyi az egész....? Röhögnöm kell, de majd én mutatom nekik ki az igazi lovasnemzet. Azok a hülye németek is mit vannak oda annyira, hogy a holsteini kancakönyvet már 15. századtól vezetik....hahaha...! És Kikkuli az semmi, ezelőtt vagy négyezer évvel...he...? Ezt übereljétek vaze....! Meg különben is, a szakrális tudás az nálunk van...!

Mi van...?!!...Mit brekegsz...? Hogy m'ért hagytuk lemészárolni a lovainkat....?! Hát hülyegyerek, te aztán végképp nem ismered a történelmet....! Azok a kommunisták voltak, azok nem magyarok, mer' a magyarok ilyet nem tennének...! Logikus nem...? 

Ha én lovasnemzet lennék, úgy tennék mintha kijelölnék lovastúra útvonalakat szerte az ország körül, csak akiket illet azoknak nem szólnék, hagy vadásszanak a buzi szabadidő lovasokra. Azok úgyis csak beleugatnak mindenbe, meg azt hiszik magukról, hogy belőlük lesznek a toplovasok is...hihihi...mert minden lovas szabadidőlovasként kezdi....hihihi...! Ekkora f...szságot még nem hallottam....hihihi...!  Ha meg már ki van jelölve, akkor senki nem ugathat, mert mi megtettünk minden tőlünk telhetőt. Nézd meg ezeket az eszetlen németeket, a több száz kilométeres összefüggő, homokos lovasútvonalukkal....! Ezek nem tudják, hogy azon a pénzen hány Európai szintű lovasstadiont lehet építeni....?! Vagy akár egy aranykilincses lovardát a várba, hogy a világ minden tájáról jöhessenek a lovaskultúránkat csodálni....! Aki meg ugat, azt megkötném láncra, mert kutyának láncon a helye.....!

Szólj hozzá