2017. jan 12.

Krucsó Balázs - ifi bajnok 1994

írta: Panyi György
Krucsó Balázs - ifi bajnok 1994

krucso_balazs.jpgKrucsó Balázs az 1994. év ifjúsági bajnoka. 15 éves volt ekkor, és ebben az évben a Kiskunhalasi Határőr Dózsa csapatában versenyzett. Elől Hirling József áll, aki ekkor már nyugdíjba vonult, de mint edző aktívan részt vett a "Lovasiskola" lovasainak edzésében, a versenyek szervezésében, és a versenyzők menedzselésében egyaránt. Ebben segítségére volt többek közöttTuska Pali is, aki Balázst a határőr csapatba "beszervezte", mert mint Sarok Toma fogalmazott -"a határőrségnél mindig nagyon fontos volt, hogy legyen egy ütőképes ifi csapat"...! Hirling József volt a Határőr Lovasiskola "atyja", 2016-ban hunyt el, és róla nevezték el a Lovasiskola helyén működő "lovasparkot".

 

krucso_1.jpgA második helyezett Spányik Ágnes, edzője Stelzer Viktor. A harmadik helyen pedig Sás Menyhért, a Mezőhegyesiek versenyzője lett, az edzője Sovák Péter volt. Toma szerint jó lovasok voltak a Sás testvérek, de ez abban az időben nem volt meglepő, mert Mezőhegyesen minden időszakban "teremtek" jó lovasok.

krucso_2.jpgA díjat Kollár Kornél  - nyugalmazott alezredes, jogi doktor, kétdiplomás mesteredző, a Budapesti Honvéd Lovasszakosztályának vezetője és edzője 31 éven keresztül, majd nyugdíjba vonulása után több mint húsz évig volt élvonalbeli versenybíró, 2006-ban halt meg, a pasaréti Honvéd lovardát róla nevezték el. - adta át, Krucsó Balázsnak, aki a Trojka nevű lovon ül, akinek nagyon sok ifi versenyző köszönhette az eredményeit. Krucsó Balázs azóta már több mint száz nemzetközi nagydíjat nyert Németországban, és két gyermeke is született. Egy dolgot azért kevesen tudnak róla, mégpedig azt hogy szenvedélyes "solymász", és mindig volt saját maga idomította madara.

Szólj hozzá