2016. aug 29.

"Joci" mesél - "Még amikor Egerben voltunk"....

írta: Panyi György
"Joci" mesél - "Még amikor Egerben voltunk"....

      img_1462_1.JPG"Joci" (Kék kockás ingben)mesél az egykori Egri Lovasiskoláról


 A Mezőkeresztesi Lovasiskola elődje, az Egri Lovasiskola volt, ami Mátyus Viktor vezetésével jött létre és működött 1969-ig Egerben....."Annak idején még mi úgy tanultunk, hogy elmentünk versenyre, és néztük a nagyokat, hogyan csinálják....! Amikor hazamentünk, a Viktor (Mátyus Viktor) csinált valami akadályt gallyakból, aztán azt ugráltuk."img_1486_1.JPGEzt a "csinált valamit gallyakból" típusú ugrást látjuk a képen. A lovas neve az ismeretlenség homályába merül, ha csak nem fűz hozzá valamit egy régi egri lovas...hihihi.....! 

img_1485_1.JPG"Ugrottunk árkot bokrot, amit éppen találtunk. Edzőnk csak később lett Mezőkeresztesen, amikor a Csaba bácsi (Szemere Csaba) odajött"...!

img_1487_1.JPG"A tizennyolcadik születésnapomkor, Viktorék kijöttek a pincénkhez négyesfogattal. Ez a négyes a Viktor saját fogata volt"....!

img_1484_1.JPG"A Viktornál rend volt és fegyelem"....! ( Sajnos neveket nem tudok, ha valaki felismeri a képet segíthet....!)

img_1493_1.JPG"Felvonulás egy szüreti mulatság alkalmával Egerben, valamikor a hatvanas évek elején."...... Bár a felvétel hagy maga után némi kívánni valót megemlítem, hogy a középső lovas Mátyus Viktor, aki később Keresztesen is vezette egy ideig a lovasiskolát.

Szólj hozzá