2013. jún 26.

Igazolvány

írta: Panyi György
Igazolvány

      Egyszer régebben hallottam valakiről aki elment egy olyan kurzusra, ahol állítólag azt ígérték, hogy a tanfolyam végeztével, érteni fogja az állatok "nyelvét", képes lesz velük kommunikálni. Úgy gondolta, ha majd tud beszélni a lovával, akkor akár olympiai bajnok is lehet. Nos tegyük fel, hogy valóban sikerül egy tanfolyam után elsajátítani az állatokkal történő kommunikációt, s mondjuk kialakul a következő párbeszéd a ló és a suttogó között.
- Üdvözöllek drága, nagyra becsült kedves lovacskám...!
A ló miközben a földre hajolva szénát rágcsál, meglepődve kapja fel a fejét, s a rágásról megfeledkezve bambán bámul a hang irányába. Miután felocsúdik az első sokkból, azt kérdezi a torkát köszörülve.
- Khm.., khm.. te beszéled a nyelvünket...?
- Igen, drága kedves aranyos pacikám ! 
A herélt ló ekkor arra gondol, hogy a "tököm ki van, már megint kiscicának néz", s folytatja.
- Nos akkor ezentúl, új platformra helyezhetjük a kapcsolatunkat...!
A suttogónak örömmel csillan a szeme.
- Ó, én is pont erről akartam veled beszélni, tudniillik most már el tudom neked magyarázni hogyan kell magasat ugrani, és így egy csomó versenyt tudunk majd nyerni, és olympiai bajnokok leszünk meg ilyesmi....!....Nagy királyság mi..?!
A ló megrökönyödik, majd felháborodva válaszol.
- Te hülye vagy öcsém..!..Először is majd ha nem felejted el két napig megnézni, az itatómat amikor beleszarok, s ha észreveszed hogy a kaja valami miatt nem ízlik mert tele rakod mindenféle szarral amitől nekem erősebbnek kellene lennem, s észreveszed, hogy több szalmára van szükségem, s...... a ló sorolja vég nélkül a sérelmeit.....majd eszébe jut valami s megkérdezi.
- Különben is van neked erre igazolványod...!?
- Hát persze, felsőfokú nyelvvizsgám van lónyelvből..! - válaszol a suttogó. A ló nem késlekedik a válasszal.
- Na figyeljél kis köcsög...!...Igazolvánnyal segg kitöröl! ....Répa letesz,...cukor úgyszintén,...s te pedig húzzál innen a p....ba, mert szétrúgom a seggedet, hogy a wc-re se tudsz többé ráülni....!...Ja, és ha legközelebb jössz "lóbácsihoz", ko...pog...tat...!...Értve vagyok..!?...És most el lehet húzni a boxomból...! ...Ajtót halkan becsukni...!...- szól még utána, miközben fejcsóválva folytatja a táplálkozást tovább...

Szólj hozzá