2013. ápr 04.

˝Homo paraszt˝

írta: Panyi György
˝Homo paraszt˝

Bár még a tudományos világban vita tárgyát képezi, mégis egyre többen jutnak arra a következtetésre, hogy a fejlődő világban egy új emberfajta van kialakulóban, nevezetesen a "homo paraszt", aki rendkívüli intelligenciája révén, képes volt a "homo sapiens" fölé emelkedni, s önálló kasztba tömörülni. Ezt az a kialakult nézet tette lehetővé amely kimondja, hogy kizárólag ők tartják el a sok lusta semmirekellő "homo sapienst. Ezért különböző előjogok illetik meg, amiből a teljesség igénye nélkül szemezgetnék egy párat. Szóval a "homo parasztnak" joga van: 
- bárhol és bármikor utakat lezárni bármilyen indokkal.
- a traktorjával tíz kilométeren keresztül harminccal haladni, és buta előre nézést színlelve nem észrevenni a mögötte torlódó két kilométeres sort.
- szintén joga van értetlen tekintettel kibámulni az arcából, amikor a rendőr közli vele, hogy világítás nélkül halálos balesetet okozott.
- joga van beszántani az utakat, de csak abban az esetben ha már legalább két napja nem járt arra senki.
- Joga van szarul felpakolni bármit a pótkocsira, ha csak egy kilométert közlekedik az M5-ön. Ha netán bármi eközben leesne az útra, arról joga van nem tudni, és azt hazudni a pótkocsijáról leesett kis bálába belerohanó autósnak, hogy neki ilyen bálája még sose vót, ő nagy bálát használ (fordított esetben kis bálát).
- joga van felgyújtani a tarlót, ott hagyni a picsába, és leszarni, hogy a szomszéd tanyája kigyulladt.
- joga és kötelessége permetezni még akkor is ha a szomszéd telkén ettől kiszáradnak az almafák.
- joga van van hígtrágyát szétszórni lakott településen belül is, és leszarni, hogy a többi ember csak gázálarcban tud élni a saját lakásában egy hétig ( tudniillik egy hetet ki lehet bírni még gázálarcban is, hiszen érted történik mindez).
- Joga van a háromszáz évesig bármilyen fát kivágni, de csak azzal a feltétellel, ha legalább két tő kukoricát kukoricát ültet a helyébe.
- joga van bármilyen indokkal szétbaszni a természetet, és keservesen sírni aszálykár, vízkár, jégkár, fagykár és akár esetén, és természetesen minél keservesebben tud sírni, annál nagyobb kompenzáció illeti meg. 
Dióhéjban ennyi, és bár Ady sorai, már minthogy "Dózsa György unokája vagyok én", mára elvesztette a jelentését, egy dolog azonban közös lehet, nevezetesen, ha így folytatják, ők is izzó vastrónon végzik....hihihi...! Természetesen, tisztelet a kivételnek, ez az írás nem róluk szól....!

Szólj hozzá