2013. már 30.

Lovardai "törvények"

írta: Panyi György
Lovardai "törvények"

  1.)   A lovardában mindig a jobb kezek találkoznak !

    2.)   Ha nem a jobb kezek, akkor a balkezek !

    3.)   Ha se nem jobb se nem bal, akkor valószínüleg "lovastalálkozó" van, ahol a lovasok megvitathatják ügyes bajos dolgaikat. Ez is mint minden a lovardában, szigorú protokoll szerint müködik. Eszerint az elsö dolog az üdvözlés egy speciális fajtája, amit ugyan mindenki saját maga fogalmazhat meg, azonban csak szigorú nyelvtani szabályok keretei között. Az üdvözlésnek tartalmaznia kell:

  • egy kérdöszót, ( például "hol"?)
  • egy névelőt (pl. "a")
  • egy vagy akár két jelzöt ( például "jó", és második gyanánt  lehet például egy jelzövel arra utalni, ami a kedves mama feltételezett könnyü kenyérkeresetére utal.
  • egy helyhatározót (pl. "anyádban")
  • egy múlt idejű igét (pl. "tanultál")
  • egy főnévi igenevet (pl. "lovagolni")
  • egy személyes névmást (pl."te")
  • egy a másik értelmére vonatkozó jelzőt (pl. "hülye")
  • egy a másik feltételezett másságára utaló jelzőt (pl. "buzi") 

                                                               

    4.) Amennyiben "jogtalanul" használod a külsö patanyomot, tégy úgy mintha értelmi fogyatékos lennél, s nézd konokul a ló nyakát, nehogy véletlenül a szembe jövö leolvashassa az arcodról fordulási szándékodat. Hidd el kikerül majd mindenki mintha leprás lennél. Ne feledd, a meglepetés erejével még az olympiai bajnokot is le lehet gyözni.....!

    5.) Mielött belépnél a lovardába harsányan suttogd el abbéli kívánságodat, hogy be szeretnél menni, majd további megalázó várakozás nélkül, fenségesen lovagolj be az ajtón. Amennyiben valamelyik hülye neked menne, nézzél rá értetlen sértödöttséggel, s tekinteted határozottan sugározza a "dehát meddig ordítozzak odakint, hogy végre egy hülye meghallja" mondatot. 

    6.)  És még egy utolsó, de a legfontosabb...! Legyen önértékelésed...! Ha valami rosszul sül el, mindig nézzél szemrehányóan, ...a lóra,...vagy az edzöre,...vagy bárki másra, azonban soha ne hidd el, hogy te valami hülyeséget követhettél el, hiszen hülyeséget csak és kizárólag hülyék követhetnek el. Ha ezt a hat pontot betartod, meglásd szeretni fognak a lovardában....hihihi....!

Szólj hozzá

humor lovas