2016. okt 17.

In memoriam Somlay Tamás

írta: Panyi György
In memoriam Somlay Tamás

       ".........és teljesen letaglózott, hogy egy ilyen életet végigélve hogy maradt ennyire romlatlan. Mindig a jót látta.....!" (Magdi)
somlai_tamas_1.jpgA fotót Hajdú Krisztától kaptam
Zoltán Márki  Meghalt Somlay Tamás, a díjugratósport Tamáskája. Edzőként a legfelkészültebb, legnagyobb tudású, akivel dolgozhattam, valamint igazi úriember. Három napja nem értük el, az edzéseit nem mondta le, Bajai Dávid egyből tudta,hogy baj van. Valószínűleg tegnap éjszaka álom közben érte a halál, a szomszéd néni aznap éjszaka már nem hallotta a megszokott köhögést.Hét éven keresztül edzett, pár gondolat vele kapcsolatban:-mindig ellenőriznem kellett a havi elszámolást, mert rendszeresen túl keveset számolt-fantasztikusan hozta fel a fiatal lovakat, mindig, minden esetben hónapról hónapra fejlődtek az általa képzett lovak-ugyanezen eredményt amatőrökkel is produkálta, néha szinte teljesen kezdőkkel is-versenyekre keveset járt, ha felhívtam, hogy hogy mentek a lovaim, minden esetben megköszönte, hogy beszámoltam, és ezt nem udvariasságból mondta, hanem őszinte érdeklődésből-minden edzővel pár hónap vagy esetleg év alatt sematikussá válik a munka, ugyanazon gyakorlatokat csináltatják minden lóval, de Tamáskánál ez nem fordult elő, minden lovon sokat gondolkodott és egyedi gyakorlatokat talált ki. Gyakran hívott este, Zoli, gondolkoztam, mégse ezt és ezt építsétek, hanem inkább próbáljuk meg ezt.Nagyon kedveltem. Hiányozni fog. Nyugodjék békében!
 Viktor Bertok 2005-ben 11 évvel ezelőtt a Tatterban voltam a Fedettpályas OB ra készültünk, egy 5 éves lovammal, Tamással edzettem heteken keresztül. Végtelen jó embert és lovast ismerem meg benne. R.I.P

 Magdolna Erdélyi Rengeteg időt töltöttünk együtt a BLK ifiben, nagyon jó volt! Biztos sokan tudják, milyen jó lovas szakember és milyen rendes ember volt, ezért én más tevékenységét említem itt: Tamás szerkesztette a '90-es évek végén a Lovasfutárt és az ifiből szinte mindenkinek cikkeket kellett fordítani, hogy az újságban minőségi tartalom legyen. Tamás nagyon adott a fordítások minőségére, ha valamit magyartalanul fogalmaztunk meg, úriember módjára, de kendőzetlenül tudatta velünk, hogy siralmas lett a végeredmény. Nála tanultam meg értelmezni (és szükség esetén kinevetni!), amit írtam, és ő vezetett rá, hogy a minőség mindig a részletekben rejlik. Nagyon sokat köszönhetek neki, emberileg és szakmailag is. Végtelenül sajnálom, hogy elment.

 Solymosi Erika sajnálom
nagyon jó ember és lovas volt,és nem mellesleg roppantul szerény!!!!

 Gábor Benedek Elment a Példakép, nyugodj békében "Tamáska"

 Mihaly Tilk Fogadd őszinte részvétem nagyon jó barát volt és rendkívüli ember nagyon fog hiányozni mindannyiunknak nyugodjék békében!

Rusznák Flóra Anna Nagy veszteség. Őszinte részvétem

.Anikó Budavári Hatalmas veszteség. Nyugodjon békében!

Füleki-Veress Aliz A legjobb edző, hatalmas, tiszta szívvel és olyan becsületességgel, amilyen szinte már nincs is a világon. Nyugodjon békében

Éva Göttlerné Albert Nagyon sajnálom! Igazi JÓ EMBER volt! Nyugodj békében Tomi!

Timi Szakács Borzasztóan sajnálom! Rengeteg emlékem van Vele! Nyugodj békében Tamás!

Kata Jarmy Figyelj csak drága Katám..így szólt bele mindig kedves, szeretetteljes hangján a telefonba. Amikor első szülött fiunk Tibor megszületett, egy BLK-s jelvényt és egy kedves levelet küldött neki. Ilyen volt ő. Hiányozni fogsz Tamás!
Szabó Miklós Nagyon Nagy veszteseg erte a lovastarsadalmunkat !!! Őszinte résztvétünk !!!!
József Molnár Ismét sivárabb lett a világ... Nyugodj békében Tamás!
Szia, sajnos nem találtam Tamásról képet. Nagyon régen fotózhattam őt, még analógra. A régi fotóim egy része a LovasÉletnél van, remélem, ott találnak belőlük egyet-kettőt. Sajnálom. Történetet sem tudok mesélni, semmilyen különös eseménye nem emlékszem vele kapcsolatban. A Tatterban találkoztunk rendszeresen, a Lovasfutár utolsó éveiben aktívan dolgoztam Tamással. Mindig tisztelettel, szeretettel a hangjában beszélt velem, erre emlékszem. 2005-ben a csömöri kiállításom megnyitóját megtisztelte jelenlétével. Nagyon megtetszett neki az egyik fotóm, amit később el is kért, hogy a képernyővédője lehessen. Ezt a fotót szívesen elküldöm. Sajnos pillanatnyilag csak ennyit segíthetek. Hiányozni fog Tamás. Nagyon.14697068_10209019082745742_1370263349_o.jpg
Kabany Csilla Kivételes, különleges ember volt a lovasok közt....
Alexandra Darai Nyugodj Békében!!! És köszönök mindent!!!!! :'( :'(
Szólj hozzá