2017. jan 13.

"Fazék" (Fazekas István) - A 80-as évek közepén egy burgerlandi military versenyen

írta: Panyi György
"Fazék" (Fazekas István) - A 80-as évek közepén egy burgerlandi military versenyen

fazek_1.jpg"Fazékot" már több mint harminc éve ismerem, még ifi korából. Akkoriban, a szilasi éveim elején még én voltam a Dél-magyarországi területben a "falu bohóca", ha pályára szólítottak, megtelt a lelátó, mert én megtettem mindent azért, hogy a többieket szórakoztassam. Ezt a "Fazék" is nagyon szerette bennem, és azóta is jó cimborák vagyunk, és ő is szerette szórakoztatni a többieket, csak éppen várt vele harminc évet. Az érkezés még előírás szerűen történik, bár az "Örkényi Lovastanár képzősök" még vitatkoznak azon hogy ez egy mélybeugrás-e, avagy csúszda, mert ha csúszda akkor teljesen szabálytalan az érkezés. Nos, addig is amíg eldöntik, én ezt mélybeugrásnak gondolom, csakúgy mint "Fazék" harminc évvel ezelőtt. Na, mármost ha ez mélybeugrás, akkor azért kell a testsúlyt hátra helyezni, hogy a páros ne "pereceljen" fel az érkezéskor, mivel  egyébként is az elejére összpontosul az összes súly, tehát a lovas megpróbál segíteni a lónak. Legalábbis így gondoltuk még harminc évvel ezelőtt, de hát akkor még nem működött a Fészbuk, és kevesebb volt a világ az Örkényi Akadémistákkal is. Ma már persze valószínűleg "Fazék" is másként döntene, csak rákattintana az oldalra, és mindjárt tudná, hogyan kell érkezni a csúsztatón.

 

fazek_2.jpgNa, most teljesen elbizonytalanodtam, lehet hogy még is az akadémikusoknak van igaza....?!  Inkább hajlok arra, hogy "Fazék" kiadta a merülési parancsot, de hirtelen "orrnehéz" lett a tengeralattjáró, és feneket fogott. Az mondjuk tisztán látszik, hogy "Fazék" kitolta a periszkópot, és kiadta a parancsot a tüzelésre, de sajnos a torpedó a csőben felrobbant. Feltehetően ez látszik a képen, de hogy tisztán lássunk, az "akadémia" majd eldönti, mi is történt valójában. Meginterjúvoltam magát a kapitányt is, aki elmondta, hogy a Füzér itt már másodszor fürdött meg, és ez volt az a híres verseny, ahol a négy fős magyar (ifi)csapatból, hárman ezen az ugráson buktak fel, egyedül a Jobbágyi Józsi tudta hibátlanul abszolválni. Ez a verseny volt az 1986. évi ifi Európa bajnokságon negyedik helyezést elért magyar csapat első megmérettetése. Fazék utóiratként még azt is hozzáfűzte, hogy ..." Csak ezen a versenyen voltunk ilyen balfaszok, a többin és az EB-n kitettünk magunkért"....! A csapat tagjai voltak : Bíró Ágota - Féltékeny, Füzér Gábor - Gavallér, Jobbágyi József - Iron, Fazekas István - Tikk-Takk....Itt a labancoknál azonban más volt a felállás, mivel Bíró Ágota - Mesterrel, Füzér Gábor - Regélővel, Jobbágyi Józsi (Dodi) - Gavallérral, csak a "Fazék indult ugyanazzal a lóval, azaz Tikk-Takkal.

 

fazek_3.jpgKezd elcsendesülni a csatatér, az ellenséges hajók elmenekültek,"Fazék" túlélők után kutat.....,....vagy majd az "Akadémia" eldönti....hihihi.....!

Szólj hozzá